2e editie BZS Trophy U16

20 - 21 augustus 2022

Witold Lis de nieuwe directeur van Zagłębie Sosnowiec Academy

Zagłębie Sosnowiec is één van de oudste clubs van Polen en was in het verleden vier keer vice-kampioen terwijl vier keer de beker werd gewonnen

De club speelt momenteel op het tweede niveau in Polen maar heeft de visie om via de Academie nieuwe topspelers klaar te stomen voor het eerste elftal en het nationale elftal. Internationale toernooien zoals de BZS Trophy dragen bij aan een snellere ontwikkeling van de spelers.

De Academie van Zagłębie Sosnowiec kent ongeveer 500 spelers en 30 coaches, waaronder voetbalcoaches, keepers, motorische voorbereiding, fysiotherapeuten, diëtist en psycholoog. In 2022 heeft de Poolse voetbalbond ons voor de tweede keer toe gouden certificaat uitgereikt als één van de beste voetbal academies in Polen .

Academy-spelers worden opgeroepen voor overleg met het Poolse nationale team en vertegenwoordiging van de Silezische voetbalbond in verschillende leeftijdscategorieën en onze teams spelen in de hoogste competities. Elk jaar doen onze voetballers mee aan nationale en internationaal toernooien, die plaatsvinden in Polen en in het buitenland. Dit soort competitie is een integraal onderdeel van ons training systeem, waardoor de jonge voetballers van de Zagłębie Academy Sosnowiec hun vaardigheden kunnen ontwikkelen door te spelen tegen clubs als Juventus Turijn, FC Liverpool, PSV Eindhoven, Olympiacos Piraeus, Norwich City, Sparta Praag, Slavia Praag, Bohemians Praag, etcetera.

De Academie van Zagłębie Sosnowiec beschikt dan ook over de beste trainingsfaciliteiten van het land. De gehele infrastructuur, waarvan de studenten van de Academie profiteren, is uitstekend. Het bestaat uit meerdere voetbalvelden van zowel natuur- als kunstgras waarvan ook één overdekt, strandvoetbalvelden, twee volleybalvelden, scholen plus slaapzaal, gym, fitnessruimte, sporthal, indoor zwembad, hotel en restaurant. Kortom alle faciliteiten zijn aanwezig, aan Witold Lis is nu de schone taak om topspelers op te leiden die de club weer verder helpen en kunnen schitteren in het in aanbouw zijnde nieuwe stadion.

Wanneer Johan Boskamp spreekt, luisteren we: "KRC Genk heeft beste opleiding van België, gebruik die dan ook"

Genk leidde in het verleden onder meer huidig Belgische internationals en internationale topspelers als Kevin de Bruyne en Thibaut Courtois op. Ook Liverpool-aanvaller Divock Origi, Leicester-middenvelder Dennis Praet en Atlético-aanvaller Yannick Carrasco genoten hun opleiding in Belgisch-Limburg.


Zowel de U21's, als U18's van Racing Genk werden dit seizoen kampioen in hun reeks, de eerste ploeg daarentegen speelde een teleurstellend seizoen, en moet tevreden zijn met Europe play-offs. Volgens Boskamp het signaal dat de Genkies meer gebruik moeten maken van hun jeugdopleiding. Dat vertelt hij in Het Belang Van Limburg, waar de Rotterdammer dienstdoet als huisanalist. "Of Genk zijn seizoen nog kan redden, betwijfel ik. Genk moet meer op zijn jeugdspelers inzetten. Kijk naar Oyen, die telkens bij de beste spelers hoort, als hij invalt. Heynen is de motor van de ploeg. Maar dat is het dan ook. Je hebt dan nog Vandervoordt, maar die vertrekt binnen twee seizoenen. In België is de jeugdopleiding nergens zo goed als bij KRC Genk, maak daar dan ook optimaal gebruik van. Blijf je dan een seizoentje ter plaatse trappelen op vlak van resultaten, dan moet je dat erbij nemen. Nu heeft Genk ook een slecht jaar achter de rug, hé. En hebben veel jeugdspelers ervaring opgedaan?”

FC Utrecht regionale publiekstrekker op BZS Trophy

De Academie van FC Utrecht

De FC Utrecht Academie behoort tot de betere voetbalopleidingen van Nederland. Spelers als Sean Klaiber, Giovanni Troupée, Bart Ramselaar, Sofyan Amrabat, Gyrano Kerk, Yassin Ayoub, Mike van der Hoorn, Edson Braafheid en Michel Vorm genoten hun jeugdopleiding bij de academie van FC Utrecht.

Initiatiefrijk, Naar voren gericht, Technisch, Met lef, Passie en Strijd. Dat zijn de eigenschappen die de FC Utrecht Academie, en dan met name de speelwijze van de teams, goed omschrijven. Die begrippen vormen het DNA van de jeugdopleiding van de FC uit de Domstad.

Talentontwikkeling

Een belangrijke pijler onder de FC Utrecht Academie is het zogeheten Partnerclub Talentontwikkeling Midden-Nederland. Dat is een samenwerkingsverband tussen regionale amateurclubs en FC Utrecht. Het project heeft als doel om talentvolle spelers op te sporen en te selecteren voor de jeugdopleiding van FC Utrecht. Daar kunnen de talenten zich verder ontwikkelen in een professionele omgeving. Alles met als doel om later door te stromen naar het eerste elftal van FC Utrecht. Inmiddels hebben zich al meer dan vijftig verenigingen aangesloten en is bijna de helft van alle nieuwe spelers in de jeugdopleiding van FC Utrecht afkomstig van Partnerclubs.

Talenten van Schalke 04 's Knappenschmiede komen naar de BZS Trophy

Schalke 04 behoorde jarenlang tot een van de grootste clubs van Duitsland. In teams met veel zelfopgeleide jeugdspelers werd het ‘Der Rekordmeister’ Bayern München steevast lastig gemaakt. De laatste jaren is dit echter snel veranderd. Niet alleen zijn de resultaten verslechterd, waardoor de club degradeerde naar de 2e Bundesliga, ook het aantal doorgebroken jeugdspelers was lange tijd lager dan voorheen.

Door Tim van Sintfiet en Joris Velthausz

Clubwatcher Kilian Gaffrey vertelt dat ‘Die Knappenschmiede’, de jeugdopleiding van Schalke, nog steeds goed staat aangeschreven. “Vooral U19-trainer Norbert Elgert heeft hier een grote rol in, onder hem braken diverse grote toptalenten door. In mijn ogen is hij een van de beste jeugdtrainers van Duitsland.” Johannes Ohr, sportredacteur bij Bild, is het eens met Gaffrey. “Elgert kijkt niet alleen naar het voetballende gedeelte, maar ook naar mentaliteit en inzet. In zijn ogen kun je alleen de top bereiken met werkhouding en inzet, dit onderscheid hem van anderen.”

In deze infographic wordt duidelijk gemaakt hoe succesvol de jeugd van Schalke 04 de laatste jaren was. De grafieken en cijfers maken duidelijk hoe groot de Europese en Mondiale inbreng van Schalke-talenten is. Bronnen in deze infographic: Transfermarkt talenten, Wedstrijdselectie Europa League 2016/17, Voetbal.com voor selectie Duitsland, Voetbal.com Duitse selectie door de jaren heen

Ook dit seizoen heeft Schalke volgens Gaffrey weer een aantal talenten in de selectie van het eerste elftal. “Een aantal jonge spelers staat al op het lijstje van de Europese top. Een van hen is Malick Thiaw, hij is een negentienjarige verdediger en wordt vergeleken met oud-Schalketalent Joel Matip.”

Toch speelt Thiaw bij lange na niet alle wedstrijden. De Fin speelde tot dusver maar 45 procent van het aantal mogelijke wedstrijdminuten. Dit was de laatste jaren een vaker voorkomend probleem bij de club. Vooral onder oud-technisch directeur Christian Heidel was er relatief weinig aandacht voor de jeugdopleiding.

Inmiddels is er wel al iets veranderd bij de Duitse club: Door de vele blessures van dit seizoen en de financiële situatie krijgt een aantal jeugdspelers meer speeltijd. “Voor een aantal talenten kwam dit echter te laat, zij zagen niet genoeg kansen bij Schalke en verlieten Gelsenkirchen voortijdig. Zouden spelers als Leroy Sané, Manuel Neuer en Leon Goretzka, gebleven zijn, was je nu sowieso kampioen geweest.”

Ook AZ neemt deel aan de BZS

Trophy U16

AZ kent een geweldige jeugdopleiding en is meerdere keren uitgeroepen tot de beste jeugdopleiding van Nederland. AZ streed met veel zelf opgeleide spelers lang mee om het kampioenschap tot corona roet in het eten gooide. Dat zou de ultieme beloning geweest zijn voor het goede werk wat op het trainingscomplex verricht wordt. Niet voor niks was onlangs Real Madrid al voor de derde keer op bezoek om een kijkje in de keuken te nemen, Real rekent de jeugdopleiding van AZ zelfs tot de top 3 van Europa. We zijn dan ook zeer verheugd met de komst van AZ O16 naar de BZS Trophy alwaar we kunnen kennis maken met de sterren van de toekomst.

Vitesse 2e deelnemer aan BZS Trophy U16

Voor deelname aan de BZS Trophy U16 komt Vitesse op bezoek bij één van haar partnerclubs. Vitesse is er van overtuigd dat samenwerken met amateurverenigin-gen bijdraagt aan een hoger voetbalniveau in de gehele regio. Voor BZS past deze samenwerking in het plaatje dat BZS staat voor zowel spelplezier als ontwikkeling.

Ontwikkeling geldt in deze zowel voor de spelers als de trainers. Vitesse zal per seizoen een aantal centrale scholings-momenten van voetbal technische aard organiseren. Tevens zal Vitesse het moge-lijk maken om bij een training van een jeugdteam van de academie mee te kijken en een presentatie bij te wonen om zodoende ervaring op te doen. De opgedane kennis kunnen de trainers vervolgens weer overbrengen op de spelers hetgeen hun ontwikkeling weer ten goede komt.

Help ook mee er een geweldige BZS Trophy U16 van te maken

Op 20 en 21 augustus vindt op Sportpark BZS de BZS Trophy U16 plaats. Twee dagen prachtig jeugdvoetbal met nationale en internationale topteams. Om dit toernooi goed te organiseren is hulp van vrijwilligers nodig. Er hebben zich inmiddels een flink aantal vrijwilligers gemeld. Maar we kunnen nog wel meer hulp gebruiken. Is dat iets voor jou? Eventueel samen met vrienden. Klik op onderstaande link, bekijk de mogelijkheden en meld je/jullie dan snel als vrijwilliger aan!

Volop sponsor mogelijkheden bij BZS Trophy U16

Op 20 en 21 augustus vindt de 2e editie van de BZS Trophy plaats. Dat belooft een voetbalspektakel te worden met fantastische jeugdteams. Om dit toernooi te realiseren zoekt de organisatie naar sponsors, die bijdragen om 2 dagen voetbalplezier mogelijk te maken.

Deelnemersveld is compleet: 1. Altinordu FK

Het deelnemersveld van de BZS Trophy U16 is compleet en er staat een sterk deelnemersveld. Deze week stellen we u voor: de talentenfabriek van Turkije, Altinordu FK. In ieder Turks nationaal jeugdteam lopen meerdere talenten van Altinordu FK . Inmiddels is de jeugdopleiding uitgegroeid tot de beste van Turkije en weet iedere internationale scout het jeugdcomplex te vinden. We zijn er dan ook trots op Altinordu FK met hun internationals te mogen ontvangen.

De aftrap van de BZS Trophy

Na jaren niet bij BZS te zijn geweest, kwam Bram Bosch bij zijn zoon, de hoofdtrainer van BZS, kijken en raakte onder de indruk van de prachtige accommodatie in Beusichem. Bram, jarenlang toernooi directeur van de hoog aangeschreven internationale toernooien bij Fortitudo en RKTVC (de Kleuver Copa U17), zag direct mogelijkheden om ook bij BZS een dergelijk toernooi te introduceren.

Hij raakte daarover aan de praat met Otto van Stijn en al pratende groeide het enthousiasme bij beide mannen en werd, ondanks dat corona nog veel bepaalde, het besluit genomen om de eerste stap te zetten. Het was reeds begin maart, de voorbereiding de helft korter dan normaal, en daarom werd er gekozen voor een ééndaags toernooi voor U13 teams. Ondanks de concurrentie van het Salland Electronics U13 Tournament in Zutphen

stond er een mooi deelnemersveld met oa. Zeeburgia, Alemannia Aachen, Beerschot en de latere winnaar FC Volendam.

De positieve feedback van de deelnemende teams en het enthousiasme bij de bezoekers gaf aan dat het toernooi mogelijkheden heeft. Dat er een vervolg zou komen was al snel duidelijk maar er werd een belangrijke beslissing genomen. In het vervolg zal de BZS Trophy door het leven gaan als een U16 toernooi en daarmee wordt voor de clubs ook voorzien in een leeftijdscategorie waarvoor weinig tot geen toernooiaanbod is.

Bovendien wordt het een tweedaags

evenement met een uniek toernooischema waarbij ieder team, ook na een slechte eerste toernooidag, nog steeds in de race is voor de titel. Twee dagen lang zijn de toppers van de toekomst aan het werk te zien in Beusichem, hoe mooi is dat. Het toernooi zet niet alleen de club BZS maar ook Beusichem en omgeving en de gemeente Buren op de kaart. Het is een absolute trekpleister met een geweldige uitstraling. Uiteraard kan een dergelijk toernooi niet zonder vrijwilligers en sponsoren. Onze dank aan hen is dan ook zeer groot en we hopen dat deze groepen alleen maar zullen toenemen omdat iedereen bij de BZS Trophy wil behoren en zijn of haar steentje wil bijdragen. Met het prachtige deelnemersveld van dit jaar is weer een volgende stap gezet. Laat dit wederom een stap voorwaarts zijn en het fundament worden voor een jarenlange traditie van een toernooi met internationale toptalenten in Beusichem. Wellicht schitteren dan op het WK 2030 de eerste talenten die tijdens de BZS Trophy actief waren.

Voorbereiding BZS Trophy in volle gang

Met nog 6 maanden te gaan is de voorbereiding van de BZS Trophy in volle gang. De focus ligt nu op het vastleggen van de deelnemende clubs en naar verwachting zal dit komende week worden afgerond. Uit binnen- en buitenland zullen er uitstekende jeugd teams aan de start komen te staan. Het compleet hebben van het deelnemersveld is ook direct het startschot voor het benaderen van sponsoren alsmede het benaderen van extra vrijwilligers die nodig zijn in aanloop naar en tijdens het toernooi. Wilt u bijdragen aan het slagen van dit toernooi dan kunt u zich altijd melden bij Otto van Stijn, bzstrophy@vv-bzs.nl .

BZS Trophy keert terug als U16 tournament

op 20 en 21 augustus 2022

We kijken met een goed gevoel terug op de eerste editie van de BZS Trophy en dat verdient zeker een vervolg. Inmiddels is de evaluatie geweest, zijn de verbeterpunten benoemd en is de organisatie voor de editie van 2022 gestart. Ten opzichte van de eerste editie zijn er een paar wijzigingen.

We maken de overstap van U13 toernooi naar een U16 toernooi en denken daarmee het toernooi sterker neer te kunnen zetten. Tevens zal het toernooi over twee dagen gaan plaats vinden hetgeen een uniek evenement in de regio zal opleveren.

We gaan nu hard aan de slag om een aansprekend internationaal deelnemersveld neer te zetten en zo gauw er nieuws is, horen jullie dat.

Uiteraard zal er een beroep gedaan moeten worden op vrijwilligers, dus wil je meehelpen hou dan vooral de data vrij !

SPONSOREN EN VRIJWILLIGERS BEDANKT

De organisatie kijkt met een goed gevoel terug op de 1e editie van de BZS Trophy. Er is een basis gelegd voor een mooie traditie en binnenkort start dan ook weer de voorbereiding voor 2022. Dit alles was echter niet mogelijk geweest zonder alle vrijwilligers en sponsoren.

Namens de organisatie maar ook de bezoekende clubs een enorm groot BEDANKT!

Op alle fronten waren de vrijwilligers zowel in de voorbereiding als in de uitvoering op de toernooidag zelf onmisbaar en droegen in grote mate bij aan het slagen van deze BZS Trophy.

Anderzijds kan een dergelijk evenement niet zonder sponsoren en we zijn onze sponsoren dan ook zeer erkentelijk. We hopen dat de aanwezige sponsoren een plezierig verblijf hebben gehad tijdens de BZS Trophy en hebben gezien dat er een goede basis is gelegd voor de volgende editie.

De ambitie is er om door te groeien met de BZS Trophy naar een absoluut topniveau en daarbij zijn sponsoren onontbeerlijk. Het zou mooi zijn om de absolute top van Nederland en enkele europese topclubs naar Beusichem te krijgen.

Toernooi topscorer Arjen Overwater over de BZS Trophy

Het was een fantastische dag. Het begon al bij de vele routebordjes langs de weg, die ons naar het toernooi leiden. Het complex ligt in een prachtig dorp en heeft mooie voetbalvelden. Mijn ouders kregen een leuke brochure met daarop alle wedstrijden. Tijdens het toernooi kregen we een lekkere en gezonde lunch in de tent. De wedstrijden werden geleid door professionele scheidsrechters. Zeer goed georganiseerd dit eerste Trophy toernooi bij B.Z.S., waarop vele zullen volgen.

Bedankt voor het leuke toernooi.

Klik op bovenstaande foto om naar het gehele fotoalbum van Serge Sanramat te gaan

FC Volendam wint succesvolle 1e BZS Trophy

FC Volendam heeft de eerste editie van de BZS Trophy gewonnen. Het team heerste in de poulefase en was in de kruisfinale gastheer BZS de baas. In de finale tegen K. Beerschot VA sloeg het vervolgens toe op de juiste momenten om de 1e editie van de BZS Trophy binnen te slepen. BZS kwam als gastheer goed voor de dag en eindigde in deze eerste editie op een mooie 3e plaats!

Hoewel de donkere wolken letterlijk boven het toernooi hingen, bleef het op een korte bui in de middag na droog en werden er fantastische duels uitgevochten. Deelnemers en publiek genoten ervan en de toeschouwers moedigden hun favoriete team hartstochtelijk aan. Na het voorspel in de poulewedstrijden barstte de sportieve strijd in de kruisfinales volledig los. FC Volendam trof BZS en was de bovenliggende partij. Met een duidelijke overwinning plaatsten zij zich voor de finale. Beerschot tegen Zeeburgia werd een kraker van jewelste en in een zinderende wedstrijd bleven de partijen op 1-1 steken. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en daarin bleek Beerschot de sterkste.

In de strijd om de 3e en 4e plaats was Zeeburgia deze teleurstelling nog niet te boven en schoot BZS zich naar een knappe 3e plaats.

De finale ging tussen de twee beste teams van het toernooi, de toekomstige toppers van FC Volendam en K Beerschot VA. In een mooi voetbalgevecht sloeg FC Volendam op de juiste momenten toe en legde daarmee beslag op de 1e plaats en de bijbehorende wisseltrofee.

De volledige uitslag

  1. FC Volendam

  2. K Beerschot VA

  3. BZS

  4. Zeeburgia

  5. Alemannia Aachen

  6. JVOZ

  7. sc Feyenoord

  8. FC Iserlohn

Topscorer: Arjen Overwater (FC Volendam)

Beste keeper: Nicolas Kaiser (Alemannia Aachen)

Beste speler: Liam de Herdt (K Beerswchot VA)

Topscorer: Arjen Overwater

Beste keeper: Nicolas Kaiser

Beste speler: Liam de Herdt

De BZS Trophy is een internationaal jeugdvoetbaltoernooi dat wordt georganiseerd door voetbalvereniging BZS. Europese jeugdteams O16 van topniveau strijden om de BZS Trophy. Het toernooi staat garant voor een goede organisatie, topvoetbal maar ook zeer zeker voor plezier waardoor de teams, scheidsrechters, supporters en sponsoren jaarlijks graag terugkeren naar Beusichem . BZS doet met een regioteam jaarlijks mee en mag het dan opnemen tegen de voetbalsterren van de toekomst. Volg de website, onze Instagram en Facebook-pagina en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.