Programma en wedstrijdopzet

De wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen en bepalingen van de FIFA en de KNVB., uitgebreid met de in dit reglement genoemde zaken. De beslissingen van de scheidsrechters zijn bindend. Protesten kunnen niet worden ingediend.

Iedere ploeg dient vóór aanvang van de eerste toernooiwedstrijd bij het wedstrijd-secretariaat een elftallijst in te leveren, met daarop de naam, voornamen, geboorte-datum en vast rugnummer van elke speler.

Het programma wordt afgewerkt volgens de in het programma vermelde tijdstippen. Elftallen die 5 minuten na aanvangstijd niet aanwezig zijn, verliezen de desbetreffende wedstrijd met 2 – 0.

Hoekschoppen worden genomen op het daarvoor bedoelde streepje op de achterlijn tussen de hoekvlag en het strafschopgebied in. Doelschoppen worden genomen vanaf de 16 meterlijn.

De nrs. 1 en 2 van beide poules gaan over naar de kruisfinales. De verliezers van de kruisfinales spelen om de 3e en 4e plaats en de winnaars de finale. De nrs. 3 van beide poules spelen om de 5e en 6e plaats. De nrs. 4 van beide poules spelen om de 7e en 8e plaats. Bij gelijk eindigen in de poule is het doelsaldo beslissend. Is het doelsaldo gelijk dan is het aantal voor gescoorde doelpunten doorslaggevend. Is er dan nog geen beslissing, dan worden er strafschoppen genomen, en wel als volgt:

a. Een serie van 5 strafschoppen te nemen door 5 verschillende spelers

b. Is het aantal benutte strafschoppen na deze serie gelijk, dan wordt door de resterende spelers om en om een strafschop genomen in overeenstemming met de KNVB regels.

Bij een gelijke stand in de kruisfinales en de finale wedstrijden worden er direct na de wedstrijd strafschoppen genomen zoals omschreven onder punt a. en b..

Uitzondering is de finale om de 1ste en 2de plaats, dan wordt er bij een gelijke stand 2 x 5 minuten verlengd. Is de stand dan nog gelijk dan wordt er beslist door het nemen van strafschoppen zoals omschreven onder punt a. en b.

Alle poulewedstrijden, de kruisfinales en de finales duren 2 x 15 minuten.

De eerstgenoemde vereniging in het wedstrijdprogramma start met verdedigen van het doel aan de zijde van de kleedkamers en heeft de aftrap.

Fairplay

Voor het sportiefste team van het toernooi wordt een “Fair play Cup” ter beschikking gesteld. De beoordeling geschiedt door de aangewezen scheidsrechters.

Vervanging van spelers

Per wedstrijd is de vervanging van 5 spelers inclusief doelverdediger toegestaan. Er moet gewisseld worden conform de spelregels van de KNVB. Het team mag uit maximaal 18 spelers bestaan die gedurende het toernooi spelen.

Leeftijdscategorie

Speelgerechtigd zijn spelers geboren na 01 januari 2009 geboren, voor spelers van B.Z.S. geldt de datum 01 januari 2008.

Wedstrijdkleding

Iedere vereniging dient naast het thuistenue ook het uittenue mee te brengen. De eerstgenoemde vereniging in het wedstrijdprogramma wordt geacht de thuisspelende vereniging te zijn en dient zo nodig de uittenues aan te trekken.

Strafmaatregelen

Indien een speler bestraft wordt met een gele kaart, betekent dit een tijdstraf van 5 minuten. Bij een rode kaart volgt directe uitsluiting. Wanneer een speler in het toernooi twee gele kaarten of een rode kaart ontvangt, dan is hij uitgesloten voor de eerstvolgende wedstrijd. Dit geldt tevens bij iedere volgende gele kaart die hij krijgt.

De gele kaarten verkregen in de groepsduels vervallen na de groepsfase. Uitsluitingen voortkomend uit de verkregen kaarten blijven uiteraard wel staan.

Algemeen

De wedstrijden worden geleid door scheidsrechters en assistenten van de KNVB.

In geval van benodigde bijzondere medische hulp ligt ziekenhuis Rivierenland in Tiel op 15 minuten rijden.

Het meenemen en uitwisselen van clubvanen voor aanvang van de toernooiwedstrijden wordt zeer op prijs gesteld.

De organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor zoekgeraakte of beschadigde kleding-stukken en/of voorwerpen. Voorkom te allen tijde diefstal.

Eenieder dient netheid te betrachten in het clubhuis, de kleedkamer en op en om de velden.

In alle gevallen waarin dit toernooireglement niet voorziet, beslist de organisatie. Hiertegen is geen beroep mogelijk.

De organisatie gaat er vanuit dat alle deelnemende teams volledig op de hoogte zijn van dit reglement. In het geval van vragen of onduidelijkheden kunt u zich wenden tot de toernooiorganisatie.

DE TOERNOOIORGANISATIE