Zaglebie Sosnowiec

Witold Lis de nieuwe directeur van Zagłębie Sosnowiec Academy

Zagłębie Sosnowiec is één van de oudste clubs van Polen en was in het verleden vier keer vice-kampioen terwijl vier keer de beker werd gewonnen

De club speelt momenteel op het tweede niveau in Polen maar heeft de visie om via de Academie nieuwe topspelers klaar te stomen voor het eerste elftal en het nationale elftal. Internationale toernooien zoals de BZS Trophy dragen bij aan een snellere ontwikkeling van de spelers.

De Academie van Zagłębie Sosnowiec kent ongeveer 500 spelers en 30 coaches, waaronder voetbalcoaches, keepers, motorische voorbereiding, fysiotherapeuten, diëtist en psycholoog. In 2022 heeft de Poolse voetbalbond ons voor de tweede keer toe gouden certificaat uitgereikt als één van de beste voetbal academies in Polen .

Academy-spelers worden opgeroepen voor overleg met het Poolse nationale team en vertegenwoordiging van de Silezische voetbalbond in verschillende leeftijdscategorieën en onze teams spelen in de hoogste competities. Elk jaar doen onze voetballers mee aan nationale en internationaal toernooien, die plaatsvinden in Polen en in het buitenland. Dit soort competitie is een integraal onderdeel van ons training systeem, waardoor de jonge voetballers van de Zagłębie Academy Sosnowiec hun vaardigheden kunnen ontwikkelen door te spelen tegen clubs als Juventus Turijn, FC Liverpool, PSV Eindhoven, Olympiacos Piraeus, Norwich City, Sparta Praag, Slavia Praag, Bohemians Praag, etcetera.

De Academie van Zagłębie Sosnowiec beschikt dan ook over de beste trainingsfaciliteiten van het land. De gehele infrastructuur, waarvan de studenten van de Academie profiteren, is uitstekend. Het bestaat uit meerdere voetbalvelden van zowel natuur- als kunstgras waarvan ook één overdekt, strandvoetbalvelden, twee volleybalvelden, scholen plus slaapzaal, gym, fitnessruimte, sporthal, indoor zwembad, hotel en restaurant. Kortom alle faciliteiten zijn aanwezig, aan Witold Lis is nu de schone taak om topspelers op te leiden die de club weer verder helpen en kunnen schitteren in het in aanbouw zijnde nieuwe stadion.